20/09/2021

En af Odenses mest markante og respekterede erhvervsskikkelser er gået bort

Advokat og partner Jørn Bonnesen er efter kort tids sygdom død i en alder af 73 år.

Som en af Odenses førende og mest respekterede erhvervsadvokater var Jørn Bonnesen kendt og anerkendt som en særdeles dygtig forhandler og forretningsstrateg. Han var en stor juridisk kapacitet, beleven og besad samtidig en betydelig lune og humoristisk sans. Han var et menneske med enorm indsigt, og som gennem virkelyst og et enestående lokalt engagement har sat et markant aftryk.

Jørn Bonnesen blev født den 17. juli 1948 i Odense. Han blev bankuddannet i 1969, cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1975 og blev efterfølgende advokatfuldmægtig i Odense. I 1979 modtog han sin bestalling, og den 1. oktober 1980 etablerede han eget advokatfirma. Firmaet blev senere til Bonnesen Tverskov og dernæst til Bonnesen Advokater, som i 2019 fusionerede med Mazanti-Andersen, hvor han indtil det sidste var aktiv som partner. Hans forhold til både klienter og kollegaer var præget af stor tillid og gensidig respekt.

Som advokat specialiserede han sig især inden for selskabsret, virksomhedsoverdragelser og rekonstruktioner. I tillæg hertil havde han et indgående kendskab til sportsret og var rådgiver for en række fodboldspillere og eliteidrætsudøvere.

Som erhvervsadvokat har Jørn Bonnesen samtidig været særdeles aktiv som bestyrelsesformand og medlem i en lang række virksomheder, herunder Odense Håndbold, Jensens Bøfhus A/S, OBI Sport A/S, Live Culture og senest i den fynskejede IT-virksomhed Timextender. I offentligheden har han senest været kendt for sin medvirken i overtagelsen af den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus.

Enestående lokalt engagement
Det fynske sports- og kulturliv nød også godt af Jørn Bonnesens virkelyst og engagement. Han var blandt andet tidligere tæt forbundet til OB som næstformand og advokat og bistod både klub og spillere. Han var manden bag Per Pedersens skifte fra OB til Blackburn i 1997 – et af de største spillersalg i OBs historie – og spillede samtidig en afgørende rolle i forbindelse med klubbens økonomiske rekonstruktion omkring 1990. Derudover bistod han også spillere som Christian Poulsen, Thomas Helveg, Lars Høgh og Michael Hemmingsen.

I de senere år er Jørn Bonnesen beskrevet som en vigtig person for dansk håndbold. Som grundlægger af og bestyrelsesformand og aktionær i Odense Håndbold har han med store visioner været med til at samle en entreprenant bestyrelse, der har sikret klubben et af de største budgetter i dansk håndbold. Med tålmodighed og Bonnesens faste tro på projektet opnåede Odense Håndbold i 2021 den dobbelte triumf, da klubben for første gang blev dansk mester og pokalmester.

Senest har Jørn Bonnesen spillet en stor rolle som formand for den netop afholdte NU Festival, som han sammen med blandt andre sin mangeårige ven Lars Høgh var med til at etablere. En festival hvor alt overskud doneres til kræftforskning.

Kærligheden til musikken blev hans frirum
Ved siden af sit virke som advokat og bestyrelsesformand dyrkede Jørn Bonnesen sin store passion for rockmusikken. Sammen med Jørn Mader dannede han det fynske rockband Spacemakers, der med Bonnesen som bassist spillede sin første koncert i 1963. Bandet blev Fynsmester i pigtrådsmusik i 1965 og udgav i den forbindelse singlen ’Mama Papa Twist’. Samme år spillede Spacemakers koncert sammen med Rolling Stones i Fyens Forum. Efter 33 års pause genopstod bandet i 1999 og har, stadig med Bonnesen på bas, været aktive lige siden.

En stor inspiration
Jørn Bonnesen var for alle i Mazanti-Andersen en stor inspiration og et privilegie at arbejde sammen med. Hans betydning for firmaet var stor, og den kom særligt til udtryk gennem hans vilje til at skabe det Mazanti-Andersen vi kender i dag ved at lade sit livsværk indgå i fusionen mellem Bonnesen Advokater og Mazanti-Andersen i 2019.

Jørn Bonnesen efterlader sig sin hustru Birgitte med døtrene Louise og Cathrine samt sin søn Christian Bonnesen, svigerdatter Anita og børnebørn.

Æret være Jørn Bonnesens minde.