Nina Henningsen1.jpg
Advokat, partner

Nina Henningsen (L)

Nina Henningsen er specialist inden for immaterialret, medier og entertainment, herunder spil, og er leder af Mazantis afdeling for Media & Entertainment.

Nina har et indgående branchekendskab og omfattende erfaring med at rådgive en lang række førende nationale og internationale mediekoncerner, spiludbydere og andre internetbaserede virksomheder. Hun rådgiver bl.a. i sager om ophavsret, herunder sager om klarering af rettigheder i forbindelse med de mange nye distributionsformer for radio, tv og musik på alle platforme, f.eks. "catch-up" TV, SVOD og APPs. Endvidere har Nina omfattende erfaring i rådgivning om den danske spillelovgivning og rådgiver internationale online spiludbydere og platformsleverandører om alle aspekter af den danske spillelovgivning, herunder den komplicerede tilladelsesprocedure, compliance-forhold, markedsføring, aftaleindgåelse samt de regulatoriske spørgsmål i forbindelse med internationale transaktioner.

Nina har ligeledes stor erfaring i at rådgive i sager vedrørende sociale medier, sportsrettigheder, e-handel, tv-formater, reklamer, forlagskontrakter, produktionsaftaler, telekommunikation og computerspil. Hun har været involveret i en lang række højt profilerede sager vedrørende medie- og underholdningsindustrien, ligesom hun har mange års erfaring i forhandling med forvaltningsorganisationer.

Nina holder ofte oplæg under nationale og internationale konferencer, og hun er medlem af DI's udvalg for medieindustri, Foreningen for entertainment- og medieret, Dansk Selskab for Ophavsret, IMGL (International Master of Gaming Law) og IAGA (International Association of Gaming Advisers). Derudover deltager hun i arbejdsgrupper under Spillemyndigheden vedrørende onlinespil-industrien.

Nina er omtalt i følgende internationale opslagsværker:

Legal 500
Media & Entertainment og Intellectual property (Leading Individual og Recommended Lawyer)
Chambers
Gaming & Gambling (global-wide) og TMT
Best Lawyers
Media Law

"Nina Henningsen is the queen of media and entertainment
Legal 500, 2020

Speciale inden for

Nina Henningsen1.jpg

Karriere og uddannelse

 • 2019
  Partner, Mazanti-Andersen
 • 2009
  Partner, Horten
 • 1998
  Møderet for landsret
 • 1994
  Advokat
 • 1991
  Cand.jur., Københavns Universitet