Niels Walther-Rasmussen_v2.jpg
21/12/2021

Niels Walther-Rasmussen indstiller advokatkarrieren

Det er en markant og anerkendt erhvervsadvokat der takker af, når Niels Walther-Rasmussen den 31. december 2021 sætter punktum for sin aktive advokatgerning og derved udtræder som partner i Mazanti-Andersen. Niels har gennem hele sin karriere arbejdet i spændingsfeltet mellem jura og forretning og har særligt beskæftiget sig med M&A og bestyrelsesarbejde. Han beskrives i sin tilgang bedst som værende indbegrebet af den betroede rådgiver.

Niels Walther-Rasmussen blev cand.jur. i 1978 fra Københavns Universitet og blev herefter ansat i Advokatfirmaet Erik Münter (i dag Kromann Reumert). Han fik sin bestalling i 1981 og valgte herefter at drage til New York, hvor han læste en Master of Comparative Jurisprudence på New York University. Samtidig blev han medlem af New York State Bar og blev ansat i firmaet Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison. Han vendte tilbage til Danmark i 1986, og derefter blev han partner i Kromann Reumert, hvor han også var en del af bestyrelsen i flere perioder. I 2013 blev Niels partner i Mazanti-Andersen.

Gennem næsten 40 års virke som advokat har Niels rådgivet et bredt udsnit af danske og internationale klienter inden for de industrielle, finansielle og offentlige sektorer. Han har primært rådgivet inden for virksomhedsoverdragelser, selskabs- og erhvervsret, bank- og finansieringsret, børs- og kapitalmarkedsret samt i særdeleshed inden for specialet life science. I alle situationer med et beundringsværdigt engagement og et stort menneskeligt nærvær.

Niels har gennem hele sin karriere været drevet af oprigtig interesse, og hans passion for at rådgive i spændingsfeltet mellem det juridiske og det kommercielle kommer i særlig grad til udtryk gennem hans virke som bestyrelsesmedlem i en lang række selskaber og fonde samt via sit formandskab for Danske Bestyrelsesadvokater. I tillæg hertil er han også uddannet certificeret voldgiftsdommer og har fungeret som voldgiftsdommer i erhvervssager, herunder i en række tvister om virksomhedsoverdragelser.

Adskillige dygtige advokater har gennem årene haft Niels som læremester, og evnen til at udvikle sig har altid været central for Niels – både i hans egen karriere og i rollen som uddanner og mentor. Og lysten til både at lære nyt og dele ud af sin viden lever i bedste velgående til stor gavn for både kollegaer, klienter og bestyrelser.

Efter en lang og imponerende karriere har Niels nu ønske om at hellige sig mere tid til at nyde tilværelsen sammen med sin familie. Niels deponerer sin bestalling men fortsætter sit bestyrelsesarbejde og sit arbejde som voldgiftsdommer.

Fra Mazanti-Andersen ønskes Niels al held og lykke fremover, og samtidig skal der lyde en stor tak for den indsats han har ydet gennem årene.

Pr. 1. januar 2022 er Niels’ kontaktoplysninger følgende:

+45 4010 0151
nwr@caliar.dk