0873.jpg
29/12/2023

Maersk Broker solgt i et Management and Employee buyout

Mazanti-Andersen har rådgivet ledelsen i den globale skibsmæglervirksomhed Maersk Broker i forbindelse med overtagelsen af selskabet i en transaktion struktureret som et Management and Employee buyout. Selskabet skifter i den forbindelse navn til MB Shipbrokers, og samtidig indtræder advokat Jan Al-Erhayem som bestyrelsesformand.

Maersk Broker, der har hovedsæde i København, blev grundlagt i 1914 af A.P. Møller og videreført af hans søn, Mærsk Mc-Kinney Møller, som efter sin død i 2012 overdrog selskabet til sine tre døtre. Mærsk Mc-Kinney Møller var bestyrelsesformand i selskabet frem til 2010, hvorefter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla overtog posten, som hun varetog indtil 2019, hvor Kristian V. Mørch indtrådte som bestyrelsesformand.

Det er de tre døtre, som nu har valgt at sælge virksomheden til den nuværende topledelse bestående af CEO Anders Hald, CFO Anne Brown Pade, COO Henrik Franck, Senior Vice President Claes Devantier og Chief Executive Asia, Claus Plougmand.

Ændringen af selskabets ejerskab er baseret på en fælles ambition mellem sælger og køber om at bevare den over 100 år gamle arv og sikre virksomhedens langsigtede position under et nyt navn og en ny ejerstruktur.

Mazanti-Andersen har rådgivet ledelsen i Maersk Broker under hele processen med et team hovedsageligt bestående af Jan Al-Erhayem, Simon Falbe-Hansen, Michael Kristensen, Jens Ahrendt, Mathilde S. Alnor og Liva Kellberg.

Læs mere her