0873.jpg
02/04/2020

Mazanti bistår Vækstfonden med investering i ny hollandsk milliardfond

Den hollandske fond Gilde Healthcare har netop annonceret den første og sidste closing af venturekapitalfonden Gilde Healthcare V på 416 millioner euro ($450 millioner). Mazanti Transactions har bistået Vækstfonden med en investering på DKK 102 mio. kr. i den hollandske fond. Det er anden gang Vækstfonden investerer i Gilde Healthcare, og målet er at tiltrække international kapital, kompetencer og netværk til danske life-science virksomheder.

Gilde Healthcare er en specialiseret sundhedsinvestor og forvalter over 1,5 milliarder dollars på tværs af to fondsstrategier: Venture & growth capital og private equity. Den nye fond Gilde Healthcare V er målrettet vækstmuligheder inden for sundhedssektorer som digital sundhed, medtech og therapeutics i både Europa og Nordamerika. Fonden vil især have fokus på private sundhedsvirksomheder, der muliggør forbedret pleje til bedre priser. I den forbindelse nævner Gilde Healthcare som eksempel fjernovervågning og hjemmepleje af patienter, der lige nu er mere relevant end nogensinde set i lyset af COVID-19.

Gilde Healthcare V blev rejst i en enkelt closing, og investorerne inkluderer, udover Vækstfonden, bl.a. Philips Healthcare og Rabo Corporate Investments fra Holland, BNP Paribas Fortis Private Equity og Den Europæiske Investeringsfond EIF med hovedsæde i Luxembourg.

Du kan læse mere om transaktionen her.