0873.jpg

Mazanti bistår CPH Village med opførelsen af studielandsbyer

CPH Village, der bygger og driver modulære studielandsbyer, fortsætter med opførelsen af klimavenlige studieboliger centralt i København. Den første studieby på Refshaleøen med 186 studieboliger blev indviet i sommeren 2018, og i efteråret 2020 flytter knap 200 studerende ind i den nye studieby på Vesterbro ved DSB’s gamle værkstedsområde i Jernbanebyen. Mazanti Fast Ejendom rådgiver CPH Village i forbindelse med entreprisen under opførelsen af studiebyerne.

CPH Village har som mål at udvikle og drive socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtige boliger i København. Inden 2024 er planen at have opført fem byer med i alt 2500 studieboliger.

Boligerne på Vesterbro er bygget i træ og er, ligesom boligerne på Refshaleøen, bygget i moduler, der kan skilles ad, flyttes og genetableres. Boligerne er opført efter det strengeste bygningsreglement for helårshuse (BR18), hvilket bl.a. betyder lavt energiforbrug. Boligerne har samtidig et CO2-aftryk, der er 60 procent lavere end gennemsnitsbyggeri i København, og har en husleje der er ca. 25 procent under gennemsnittet for private studieboliger i byen.

Grunden som studieboligerne opføres på er udlejet af DSB til CPH Village i 10 år, og de nye midlertidige studieboliger er blevet til, fordi Københavns Kommune anvender en ny mulighed for at placere studieboliger midlertidigt på tomme arealer i en 10-årig periode. Ifølge Frederik Noltenius Busck, Co-founder i CPH Village, kan man komme et godt stykke ned i den mangel, der er på studieboliger ved at tage midlertidige studieboliger mere i anvendelse.

Netop midlertidige boliger i perspektivområder og reglerne herom har vi tidligere belyst i EDC Erhvervs magasin Investor Fokus. Artiklen kan du læse på side 34-35 her.