sunflare.jpg
25/10/2018

Erhvervsstyrelsen giver virksomheder en sidste chance for at registrere deres reelle ejere

Skrevet af partner Niels Walther-Rasmussen og associeret partner Jens Ahrendt

Erhvervsstyrelsen har i sin pressemeddelelse af 19. oktober 2018 oplyst, at virksomheder, der endnu ikke har registreret deres reelle ejere, får en sidste chance for at registrere reelle ejere. Dette kommer af, at alle danske virksomheder fra den 23. maj 2017 er forpligtet til at registrere oplysninger om deres reelle ejere. Formålet med at registrere virksomhedernes reelle ejere er at øge gennemsigtigheden i ejerforholdene for danske virksomheder med henblik på at forebygge hvidvask og finansiering af terrorisme.

Erhvervsstyrelsen oplyser, at 96,5 % af de danske virksomheder indtil videre har gennemført registreringen.

Manglende registrering af reelle ejere kan medføre tvangsopløsning af virksomheden

Den 1. juli 2018 trådte en ændringslov af selskabsloven i kraft, som giver Erhvervsstyrelsen mulighed for at tvangsopløse virksomheder, der ikke har registreret deres reelle ejere. Erhvervsstyrelsen oplyser derfor, at der i øjeblikket sendes breve om tvangsopløsning til de virksomheder, der fortsat mangler registreringen. Der er tale om 11.000 virksomheder. Virksomhederne bliver givet et varsel på fire uger til at registrere deres reelle ejere. Såfremt virksomheden ikke får registreret de nødvendige oplysninger inden fristens udløb, vil Erhvervsstyrelsen sende virksomheden til tvangsopløsning hos skifteretten.

Er din virksomhed i risiko for at blive tvangsopløst?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har fået registreret jeres reelle ejere eller i øvrigt har spørgsmål til registreringen heraf, er du velkommen til at rette henvendelse til os. Vi har et specialiseret team af partnere og advokater inden for selskabsret, der kan bistå dig i processen.   

Læs Erhvervsstyrelsens fulde pressemeddelelse her.

Læs også Erhvervsstyrelsen tidligere pressemeddelelse fra den 27. april 2017 om de nye regler om registrering af reelle ejere her.

Yderligere kan vi henvise til vores nyhedsbrev af 7. august 2018, hvor de øvrige ændringer af selskabsloven, som trådte i kraft den 1. juli 2018, er omtalt.

For yderligere oplysninger kan du rette henvendelse til din faste kontaktperson i Mazanti.